Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
梅子醬
- 100 克 話梅 (無籽)
- 300 克 水
- 5 粒 蒜頭
- 1 片 薑, 切片
- 2 茶匙 醬油
- 2 大匙 冰糖粉
- 1 片 陳皮, 泡軟、切碎
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 太白粉, 加入1大匙水調勻
金錢蝦餅
- 600 克 蝦仁, 去腸泥,用水洗淨
- 70 克 豬絞肉 (偏肥)
- 1 顆 蛋
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 香油
- 2 小撮 黑胡椒粉
- 120 克 麵包粉
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 233 kJ / 55 kcal
- Białko
- 5.635 g
- Węglowodany
- 4.945 g
- Tłuszcz
- 1.506 g
- Błonnik
- 0.138 g