八寶冬粉

八寶冬粉

4.9 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • 蝦米 泡軟後瀝乾
    5 克
  • 香油
    ½ 大匙
  • 韭菜花 切末
    10 克
  • 新鮮黑木耳 切條(約0.5公分)
    30 克
  • 冬菜
    10 克
  • 高湯
    600 克
  • 花枝丸 切四等份
    60 克
  • 草蝦 去殼留蝦尾,去腸泥
    6 隻
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 金針 泡軟後瀝乾,打結
    10 克
  • 冬粉 泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
    120 克
  • 油蔥酥
    5 克
  • 芹菜 切末
    10 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 13 g
Kalorie 1000 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...