Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Butter, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Milch
-
250
g Semmeln, altbacken, in Würfeln (1 cm)
lub 250 g Semmelwürfel - 3 Eier
- 1 EL frische Petersilie, gehackt
- 1 TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 4 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 800 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 994 mg
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Grießnockerl
30 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Kas-Press-Knödel
45min
Erdäpfelknödel
1h 10 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Nockerl / Spätzle
20 min