Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, griffig
- 2 Eier
- 150 g Milch
- 60 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 3 EL Butter zum Schwenken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1687 kJ / 403 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 631 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Kaiserschmarrn
35 min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Grießnockerl
30min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Hasenöhrl
1 godz.
Marillenknödel
1 godz. 15 min
Butternockerl
40 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Serviettenknödel
1h 10min