Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, griffig
- 2 Eier
- 150 g Milch
- 60 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 3 EL Butter zum Schwenken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1687 kJ / 403 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 631 mg
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 Min
Spätzle
30min
Serviettenknödel
1 Std. 10 Min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Kaiserschmarrn
35 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Mohnnudeln
1h 30min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Grießnockerl
30min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min