Urządzenia i Akcesoria
Nockerl / Spätzle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, griffig300 g
-
Eier2
-
Milch150 g
-
Wasser60 g
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Butter zum Schwenken3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Sód
631 mg
Białko
12 g
Kalorie
1687 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Grießnockerl
30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min