Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g frische Bärlauchblätter
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Erdäpfel, mehlig, geschält und halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
- 1000 g Wasser
- 150 - 200 g Schlagobers, nach Geschmack
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 748 kJ / 179 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Zucchinicremesuppe
25min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Bärlauch-Zabaglione
10min
Bärlauch-Aufstrich
15min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 Min
Bärlauchcremesuppe
30min
Bärlauchpaste
20 min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min
Meerrettichsuppe
45 min