Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de harina
- 2 hojas de laurel secas
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 ramita de romero fresco
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de sal
- 700 g de cangrejos de río cocidos (aprox. 24 unidades)
- 50 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 584 kJ / 140 kcal
- Białko
- 9.94 g
- Węglowodany
- 5.38 g
- Tłuszcz
- 8.73 g
- Błonnik
- 1.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de ajo
40min
Codornices en escabeche de boletus
25 godz.
Patatas a la riojana
40min
Bígaros al vapor de algas
30min
Oreja a la madrileña (Madrid)
1sa 10 dk
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1sa 10 dk
Níscalos guisados
30min
Patatas revolconas
40min
Tigres
1h
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min