Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de harina
- 2 hojas de laurel secas
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 ramita de romero fresco
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de sal
- 700 g de cangrejos de río cocidos (aprox. 24 unidades)
- 50 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 584 kJ / 140 kcal
- Białko
- 9.94 g
- Węglowodany
- 5.38 g
- Tłuszcz
- 8.73 g
- Błonnik
- 1.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas a la riojana
40 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Cardo a la cerveza
25 min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 Std. 10 Min
Patatas revolconas
40 min
Setas de cardo con jamón
25 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Tigres
1h
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 Std. 10 Min
Chorizos a la sidra
35 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min