Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 蒜頭
- 300 克 新鮮蛤蜊,刷洗乾淨 ,吐沙1小時
-
2
大匙 清酒
lub 2 大匙 米酒 - 1 小撮 鹽
- 600 克 水
- ½ 根. 蔥 , 切絲,裝飾用
- ½ 根. 新鮮紅辣椒 ,切段,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 297 kJ / 71 kcal
- Białko
- 8.714 g
- Węglowodany
- 3.984 g
- Tłuszcz
- 0.525 g
- Błonnik
- 0.098 g