Urządzenia i Akcesoria
Spargelcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser900 g
-
Butter30 g
-
Zucker1 TL
-
weißer Spargel gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)500 g
-
Speisestärke30 g
-
Worcester-Sauce¼ TL
-
Weißwein (opcjonalnie) trocken20 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Eigelb2
-
Sahne200 g
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
840 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauchcremesuppe
30 min
Tomatencremesuppe
35 min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Spargel-Curry-Suppe
50 min
Spargelcremesuppe
25 min
Spargelcremesuppe
45 min
Spargelauflauf
1 godz. 30 min
Forelle | Wurzel | Tapiokakaviar | Rauch
1 godz. 20 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40 min
Blumenkohlsuppe
40 min
Zwiebelsuppe
1 godz.
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min