Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g Wasser
- 30 g Butter
- 1 TL Zucker
- 500 g weißer Spargel, gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)
- 30 g Speisestärke
- ¼ TL Worcester-Sauce
- 20 g Weißwein, trocken
- 1 TL Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Salz
- 2 Eigelb
- 200 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5 min
Zwiebelsuppe
1h
Tomatencremesuppe
35 min
Sauce Hollandaise
15 min
Spargelcremesuppe
25 min
Spargelcremesuppe
45 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Fruchtsorbet, schnell
10min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1h 20min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Blumenkohlsuppe
40min