![Piccolo semifreddo alla banana e toffee Piccolo semifreddo alla banana e toffee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D000DA0-A328-4D8C-99F7-86F62119E8C1/Derivates/A49DE408-2A3B-451C-9915-B2A4FC0B0746.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Croccante alle mandorle
- 100 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 80 g di mandorle pelate tostate
Salsa al toffee veloce
- 100 g di zucchero di canna, preferibilmente scuro
- 30 g di acqua
- 1 cucchiaino di burro
- 1 pizzico di sale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 tuorlo
Semifreddo alla banana
- 150 g di banana matura, sbucciata e a pezzi
- 30 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 529 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Sorbetto al lime
26 godz. 50 min
Parfait Piña Colada
1h 20min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15 Min
Granita al cedro
15 Min
Hot Fudge
20 Min
Granita al pompelmo rosa
15 Min
Meringata al cioccolato
9 godz. 25 min
Capesante su mais bianco, salamino piccante e pop corn (di Mirko Ronzoni)
45 Min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Panna cotta al frutto della passione (per 2 persone) (senza glutine)
6h 30min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3hod. 15min