Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Milch
- 80 g Feinkristallzucker und 4 EL zum Wälzen
- 20 g frische Germ
- 95 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 2 Eidotter
- 1 Ei
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 2 TL Zimt, gemahlen
-
400 - 700
g Butterschmalz, zum Ausbacken
lub 400 - 700 g Rapsöl, zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 364 kJ / 87 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2h 45min
Topfengolatschen
50 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Bananenschnitten
3 godz.
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min