Urządzenia i Akcesoria
Topfenmäuse
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
60 Stück
Składniki
-
Milch140 g
-
Feinkristallzucker und 4 EL zum Wälzen80 g
-
frische Germ20 g
-
Butter weich, in Stücken95 g
-
Weizenmehl, glatt500 g
-
Topfen, 20% Fett250 g
-
Eidotter2
-
Ei1
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)½ TL
-
Zimt, gemahlen2 TL
-
400 - 700 g Rapsöl, zum AusbackenButterschmalz zum Ausbacken400 - 700 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
364 kJ /
87 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Topfengolatschen
50 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Bananenschnitten
3 godz.
Schnelle Biskuitroulade
30 min