Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro + q.b.
- 500 g di latte
- 200 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 1 scalogno a metà
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 220 g di baccalà ammollato e dissalato
- 250 g di ceci lessi in scatola sciacquati e sgocciolati
Salsa di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 20 fili di erba cipollina fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3283.2 kJ / 784.8 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h
Bignè a sorpresa
2h
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5h
Frittelle di baccalà
12h 50min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 godz. 30 min
Fagottini al profumo di mare
1h 40 min
Insalata di pere e formaggio erborinato con nocciole
Brak ocen
Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa
1h 15min
Baccalà alla Veracruz
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Paccheri zucca e gamberoni
50min