Fagottini di crêpes al baccalà e ceci

Fagottini di crêpes al baccalà e ceci

4.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di burro + q.b.
    50 g
  • di latte
    500 g
  • di acqua
    200 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno
  • scalogno a metà
    1
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di baccalà ammollato e dissalato
    220 g
  • di ceci lessi in scatola sciacquati e sgocciolati
    250 g
Salsa di pomodoro
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di passata di pomodoro
    500 g
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • fili di erba cipollina fresca
    20

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 784.8 kcal / 3283.2 kJ
Białko 36.2 g
Tłuszcz 40.3 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...