Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 3 Gelatineblätter
- 500 g Milch
- 40 g Zucker
- 37 g Vanillepuddingpulver (für 0,5 l) (1 Päckchen)
Biskuit
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 130 g neutrales Öl
- 130 g Wasser
- 220 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
Belag und Buttercreme
-
3
EL Marillenmarmelade
lub 3 EL Ribiselgelee - 1 EL Rum
- 6 - 8 Bananen, geschält
- 200 g Butter, weich, in Stücken
Glasur
- 300 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 250 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1483 kJ / 355 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 56 mg
Alternatywne przepisy
Punschkrapferl
1h 5min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Ribiselschnitten
1h
Kleine Charlotte
4h 50min
Kardinalschnitten
3h
Malakofftorte
10h 20 min.
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Schneewittchentorte
5sa
Schnelle Biskuitroulade
30min
Eva's Sachertorte
1h 40min