Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- Weizenmehl zum Bemehlen
- 210 g Zucker
Rührmasse
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
- 90 g Staubzucker
- 150 g Mohnsamen
- 70 g Haselnüsse
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zimt, gemahlen
Topfencreme
- 5 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 2 - 3 EL Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Beerenspiegel und Fertigstellung
- 3 Gelatineblätter
- 400 g Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2110 kJ / 504 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 202 mg
Alternatywne przepisy
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3h 20min
Schwarzwälder Kirschtorte
10hod. 30min
Schachbrett-Torte
5 godz. 10 min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Kleine Charlotte
4h 50min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20 min
Cremeschnitten
4 godz.
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Himbeer-Mousse-Torte
5h 45 min
Bananenschnitten
3 Std.
Eva's Sachertorte
1h 40min