Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g hazelnuts, blanched
- 180 g dark chocolate, approx. 54% cocoa solids, pieces or callets
- 180 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 4 large eggs
- 150 g caster sugar
- 35 g plain flour
- 250 g double cream, for serving
- 300 g mixed fresh red berries, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992.7 kJ / 476.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 50.7 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2h 10min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Chocolate Fondants
40min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 Std. 20 Min
Brain Cupcakes
1h 40min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 Std. 15 Min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2 Std. 50 Min