Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
Pastry
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g unsalted butter, chilled, diced, plus extra for greasing
- ½ tsp fine sea salt
- 50 g water
Filling
- 200 g bacon cubes
- 4 medium eggs
- 50 g milk
-
100
g crème fraîche
lub 100 g cream - ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Shortcrust pastry
5min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Béchamel Sauce
15min
Quick puff pastry
2h
Lasagne Bolognese
2h 30min
Béchamel Sauce
15min
Lasagne bolognese
2h 30min
Tomato Pie
3h
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1 godz. 45 min
Dauphinoise Potatoes
50min