Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)50 g
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter chilled, diced, plus extra for greasing75 g
-
fine sea salt½ tsp
-
water50 g
Filling
-
bacon cubes200 g
-
medium eggs4
-
milk50 g
-
100 g creamcrème fraîche100 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
13 g
Kalorie
1215 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust Pastry
5 min
Béchamel Sauce
15 min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 godz. 40 min
Quiche Lorraine
50 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Coronation Chicken
30 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min