![Strawberry Bavarois Strawberry Bavarois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E3238A77-5A0A-4496-AAE6-8DBF31F419D0/Derivates/881A0639-4CAC-4DB9-AB96-37B7A94F154D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 60 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 60 g caster sugar
- 60 g self-raising flour
- 1 medium egg
Strawberry Mousse
- 500 g double cream
- 500 g strawberries, halved if large, plus extra for garnishing
- 200 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- 8 gelatine leaves
- 100 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Pollock in Champagne Sauce
Brak ocen
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Pistachio Almond Twists
45 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Raspberry Dacquoise
2 godz.
Mincemeat and Almond Tart
2 Std. 15 Min
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3 godz. 20 min
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Mango Swiss Roll
40 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min