![Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51b414c14da24b5638d3dcce5a691267/Derivates/a4b9c8948d6d69a0ec8f8dd82c7b03c4c93ed604.jpg)
Wersje kompatybilne
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 300 g onions, quartered
- 400 g carrots, sliced diagonally (2 cm)
- 100 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 950 g oxtail, cut in pieces (see tip)
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp meat stock paste, homemade - 350 g water
- 120 g red wine
-
100
g pearl onions, fresh, peeled, whole
lub pearl onions, frozen - 100 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
- 330 g boiling water
- 125 g milk
- 1 tsp salt
- 30 g unsalted butter, diced
- fresh parsley leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3751 kJ / 896 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1576 mg
Alternatywne przepisy
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10 Min
Prawn and Sweet Potato Fritters
1 Std.
Italian Brunch
Brak ocen
Chicken Salad with Mint Vinaigrette
1 Std.
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2h 5min
Pistachio Ice Cream
10h 35 min
Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée
10h 30min
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
1 Std.
Asian-style Beef Stew
2h 30min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 Min
Chilled Chocolate Orange Tart
6h 25min
Crêpes Suzette
35min