Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil Pasta Dough
- 30 g fresh basil leaves
- 3 large eggs
- 330 g 00 flour
- 1 Tbsp olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Ravioli Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g bread
- 25 g unsalted butter, diced
- 120 g onions, quartered
- 100 g asparagus, woody ends discarded
- 30 g large raw prawns, peeled, deveined
- 1 egg yolk
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 00 flour, for dusting
Cooking
- water, for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2320.4 kJ / 554.6 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1280.4 mg
Alternatywne przepisy
Tuna and Spring Onion Quiche
2h
Five-cheese Quiche with No Added Sugar Fig Jam
Brak ocen
Crispy Aubergine on Creamy Kohlrabi
1h
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Indochine Chicken Salad
1h 20 min
Risotto with Parmesan cheese
25min
Beetroot Gravadlax
48h 20 min
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Seafood Risotto with Chorizo
1 Std. 5 Min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min