Broccoli and Ham Pasta Bake

Broccoli and Ham Pasta Bake

4.4 347 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    70 g
  • water
    1150 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • oil
    10 g
  • smoked ham, cooked sliced (see tip)
    150 g
  • dried penne pasta
    400 g
  • broccoli florets halved
    300 g
Mornay Sauce
  • unsalted butter diced
    70 g
  • plain flour
    70 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • whole milk
    700 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 819 kcal / 3435 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 93 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1805.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...