
Urządzenia i Akcesoria
Broccoli and Ham Pasta Bake
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)70 g
-
water1150 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
oil10 g
-
smoked ham, cooked sliced (see tip)150 g
-
dried penne pasta400 g
-
broccoli florets halved300 g
Mornay Sauce
-
unsalted butter diced70 g
-
plain flour70 g
-
Dijon mustard1 tsp
-
whole milk700 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
819 kcal /
3435 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
93 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1805.4 mg