Chicken Curry with Spinach

Chicken Curry with Spinach

4.3 546 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Curry
  • garlic cloves
    4
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • onions quartered
    300 g
  • olive oil
    50 g
  • chicken thighs, boneless and skinless cut in pieces (4 cm)
    700 - 800 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 2 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • garam masala
    1 ½ tsp
  • ground cumin
    1 ½ tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • plain flour
    1 Tbsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • coconut milk
    400 g
  • fresh spinach leaves
    250 g
Rice
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    50 g
  • basmati rice
    350 g
  • water
    1000 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • plain yoghurt for serving
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 739.3 kcal / 3093 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 38.2 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 1115.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...