Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 700 - 800 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 Tbsp plain flour
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 400 g coconut milk
- 250 g fresh spinach leaves
Rice
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 350 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 250 g plain yoghurt, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3093 kJ / 739.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Korma
40 分钟
Chicken Noodle Soup
25 min
Quick Thai Chicken Curry
40 分钟
Butter Chicken
50 分钟
Chicken and Mushroom Balti
50 分钟
Chicken Noodle Soup
25 min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken chorizo and chickpea stew
40 分钟
Lentil Curry Stew with Chicken
8 Std. 35 Min
Chicken Étouffée
45 分钟
Chicken and Cauliflower Curry
45 分钟
Chicken and Chorizo Hotpot
45 分钟