Kirschpfannkuchen vom Backblech

Kirschpfannkuchen vom Backblech

3.7 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Milch
    200 g
  • Mineralwasser
    100 g
  • Mehl
    230 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Eier
    5
  • Zucker
    15 g
  • Salz
    1 Prise
  • Kirschen süß, entsteint
    400 g
  • Mandeln, gehobelt
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 1822 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...