Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Bergkäse, in Stücken
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- 500 g Wasser
- 500 g Rosenkohl, halbiert (kleine Röschen am Stiel nur kreuzweise einschneiden)
- 30 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 130 g Schinkenwürfel, mager
- 200 g Schmand
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 3 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Möhrenquiche mit Salbei
1 Std. 35 Min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 Std. 30 Min
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Porreetorte
1 godz. 20 min
Grünkohltarte
2 godz.
Chinakohl-Pizza
1 godz. 40 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2 godz.
Möhren-Wirsing-Lasagne
2 godz.