![Rosenkohl-Hefe-Kuchen Rosenkohl-Hefe-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F6FBD915-0DA2-4B92-A965-A7A328FE304C/Derivates/A7424AA9-B493-45C6-AC37-40033270E983.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Bergkäse, in Stücken
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- 500 g Wasser
- 500 g Rosenkohl, halbiert (kleine Röschen am Stiel nur kreuzweise einschneiden)
- 30 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 130 g Schinkenwürfel, mager
- 200 g Schmand
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 3 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20min
Grünkohltarte
2h
Porreewähe
1h 15min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1h 15min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1h 20min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1h 30 min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Kartoffel-Kürbis-Auflauf mit Wirsing und Cabanossi
1 godz. 35 min
Grünkohl-Quiche
1h 30 min
Porreetorte
1h 20min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h