Rosenkohl-Hefe-Kuchen

Rosenkohl-Hefe-Kuchen

4.7 350 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    100 g
Hefeteig
  • Wasser
    140 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    1 Prise
  • Mehl
    250 g
  • Salz
    ¾ TL
Belag
  • Wasser
    500 g
  • Rosenkohl halbiert (kleine Röschen am Stiel nur kreuzweise einschneiden)
    500 g
  • Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schinkenwürfel mager
    130 g
  • Schmand
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Eier
    3

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 16 g
Kalorie 1385 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...