Urządzenia i Akcesoria
Sok pomidorowy z bazylią
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 szklanki
Składniki
-
500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej, schłodzonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Białko
1 g
Kalorie
254 kJ /
61 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sangrita
10 Min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 Std. 15 Min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 Std.
Sok pomidorowy
20 Min
Ketchup
1 Std.
Powidła śliwkowe
2 Std.
Ketchup curry
30 Min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 Min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Sok pomidorowy
15 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 Min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min