Erdbeer-Knusper-Torte mit weißer Schokolade

Erdbeer-Knusper-Torte mit weißer Schokolade

4.2 237 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Knusperboden
  • weiße Schokolade in Stücken
    200 g
  • Cornflakes
    120 g
Erdbeer-Quark-Creme
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Magerquark
    500 g
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
    30 g
  • Erdbeeren davon 250 g in Würfeln (1-2 cm) und 150 g halbiert oder in Scheiben zum Garnieren
    400 g
  • Schokoladenraspeln weiß
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 269 mg
Białko 10 g
Kalorie 1125 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...