Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, in Stücken
- 225 g Zucker
- 525 g Mehl
- 45 g Kakao
- 1 ½ TL Backpulver
- 2 Eier
Belag und Fertigstellung
- 270 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zucker
- 6 Eier
- 750 g Magerquark
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 200 g Rote Grütze
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1361 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Oster-Zupfkuchen
2h
Apfelschnitten
2h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2h
Lego®-Kuchen
1h 40min
Sägespänekuchen
2h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45min
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Selterskuchen
2h