Urządzenia i Akcesoria
龙眼糖水
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
15 人份
Składniki
-
水1500 克
-
班兰叶 绑成结2 片
-
冬瓜糖 切半100 克
-
红糖50 - 100 克
-
龙眼干50 克
-
红枣50 克
-
白木耳 浸软, 去除硬实部分, 切小块10 克
-
柠檬 (opcjonalnie)1 片
-
罗勒籽 (opcjonalnie) 浸泡在200 克水约15分钟1 茶匙
-
胖大海 (opcjonalnie) 浸泡在300克水约15分钟4 粒
-
葡萄干 (opcjonalnie)10 克
-
珍珠薏米 (opcjonalnie) 煮熟 (参考贴士)20 克
-
香烤花生 (opcjonalnie)20 克
-
小西米 (opcjonalnie) 煮熟20 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1 mg
Białko
1 g
Kalorie
293 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
友族的斋戒美食
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy