Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 slices bread (approx. 2 oz), torn into pieces
- 2 oz yellow onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 large egg
- 16 oz lean ground beef, broken into pieces
Gravy
- 1 ½ oz salted butter, cut into pieces
- 1 oz all-purpose flour
- 14 oz water
- 2 - 3 tsp beef stock paste, to taste (see Tips)
- 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp neutral oil
- fresh dill, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1416.7 kJ / 338.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 412.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ground Beef Taco Filling
25min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35min
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 min
Rainbow Yogurt Parfait
20min
Beef Stroganoff
40min
Southern Mac & Cheese
30 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13h 20min
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
40min
Biscuits and Gravy
40min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1 godz.
Artichoke Alfredo Sauce
45 min