Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 slices bread (approx. 2 oz), torn into pieces
- 2 oz yellow onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 large egg
- 16 oz lean ground beef, broken into pieces
Gravy
- 1 ½ oz salted butter, cut into pieces
- 1 oz all-purpose flour
- 14 oz water
- 2 - 3 tsp beef stock paste, to taste (see Tips)
- 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp neutral oil
- fresh dill, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1416.7 kJ / 338.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 412.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanish Rice
35 min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 Min
Slow Cooked Cola Pulled Pork
6h 30min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 Min
Carrot Torte
1 godz. 10 min
Grape Jelly Sweet & Sour Meatballs
50 min
Cold Brew Olive Oil Iced Coffee
5min
Spaghetti with Anchovies and Toasted Bread Crumbs
40 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Roast Potatoes (Betty)
1 Std. 15 Min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min