Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de raisins secs
- 20 g de rhum
- 500 g d'eau
- 1000 g de patates douces, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 3 œufs, et 1 jaune
- 150 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1842.7 kJ / 440.4 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 135.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de chouchous
55min
Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes
2h
Chemin de fer
3j 20 menit
Briochettes coco à la vapeur
2 Std. 10 Min
Pain brioché sans gluten
2 Std. 50 Min
Poulet à la cubaine
40min
Tarte à la banane
45min
Omelette aux champignons et aux herbes
30min
Brochettes de poulet sauce satay et salade de concombres
1 Std. 35 Min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45min
Pain maison au maïs
2j 30 menit
Gâteaux banane-noisette
55min