Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les moules
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de lait
- 50 g d'huile d'olive
- 170 g de farine de blé
- 2 gousses de vanille, fendues en deux dans la longueur et égrainées
- 1 c. à café rase de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 581.2 kJ / 138.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 45.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmiers au sucre
1h 10 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Café à la cacahuète
25 min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 min
Zebra cake
55 min
Babka fourrée chocolat-noisettes
2 godz. 55 min
Quiche lorraine individuelle
2h
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5 min
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30min
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 min
Cake marbré, glaçage rocher
2j 15 menit
Gâteau damier
2h