Schwedischer Kartoffelsalat mit Lachs

4.5 21 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1350 g
  • Salz
    2 TL
  • Kartoffeln, festkochend mit Schale, mittelgroß (5-6 cm), möglichst gleich groß
    1000 g
  • Eier
    4
  • Dill abgezupft
    20 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • Mayonnaise
    100 g
  • Senf
    5 g
  • Honig
    5 - 10 g
  • Zitronensaft
    10 - 20 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    3
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • rote Zwiebeln in dünnen Streifen
    60 g
  • Einlegegurke in dünnen Scheiben (z. B. Kühne dänischer Gurkensalat)
    100 g
  • Räucherlachs in Streifen (1-2 cm)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1090 mg
Białko 14.6 g
Kalorie 1419.3 kJ / 339.2 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...