Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 4 huevos (240 g)
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 120 g de harina de repostería
Crema de trufa
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Nata con avellanas y chocolate
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de avellanas tostadas sin piel
- 200 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 20 g de azúcar
Montaje y decoración
- 100 g de ron
- 100 g de agua
- 1 cucharada de azúcar glas
- 1 cucharada de cacao puro en polvo
- 1 paquete de perlas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1885 kJ / 451 kcal
- Białko
- 6.84 g
- Węglowodany
- 36.35 g
- Tłuszcz
- 28.75 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4 Std.
Tarta Sacher
3 Std.
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6 godz. 15 min
Buñuelos rellenos de chocolate
5 Std.
Bizcocho resurección de los muertos
1h 5min
Tarta bombón de avellanas
7h
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9h 30min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Coberturas de chocolate y aceite
15 Min
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 Min