Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tejas
- 25 g de mantequilla
- 80 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 90 g de almendras laminadas
- 2 claras de huevo
Mousse de turrón
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 200 g de leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
Crema de anís
- 2 anises estrellados
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 15 g de licor de anís
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3059 kJ / 731 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 53.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1j 20 menit
Tronco de Navidad con praliné
2 godz. 20 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Tiramisú
5 godz. 20 min
Semifrío de nata con piñones y pistachos
6h
Tartaletas crujientes de marisco
40 min
Cúpula crujiente de chocolate blanco con mousse de frutos rojos y corazón de fresa
7h 25min
Mousse de crema de orujo
2j
Trufas de naranja
15h 15min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta de turrón
1j 20 menit