Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tejas
- 25 g de mantequilla
- 80 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 90 g de almendras laminadas
- 2 claras de huevo
Mousse de turrón
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 200 g de leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
Crema de anís
- 2 anises estrellados
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 15 g de licor de anís
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3059 kJ / 731 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 53.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2 Std.
Tarta helada de trufa y avellanas
31 Std.
Mousse de sidra con su gelatina
2h 20 min
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Esponjoso de té matcha
1h 30 min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3h 20 min
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1h 20 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta San Marcos
4 Std.
Emulsión de patata con pulpo
50 min