Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à muffins
- 70 g de beurre demi-sel
- 170 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 180 g de lait
- 260 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 100 g de myrtilles
La pâte à crumble
- 50 g de farine de blé
- 35 g de beurre
- 15 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Gâteau aux pommes
1h
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min
Rolls à la crème de marron
2 Std. 25 Min
Muffins anglais
4h 10min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min
Banana bread aux pépites de chocolat
1 Std. 10 Min
Muffins aux fruits rouges
30min
Financiers à la framboise
25min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min