Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de lait
- 5 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine T45
- 1 œuf
- 75 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux
La garniture et la finition
- 100 g de beurre froid, en morceaux,
- 80 g de cassonade
- 3 c. à soupe de cannelle en poudre
- farine, pour fariner
- 50 g de lait
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1221 kJ / 292 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shots immunostimulant gingembre, curcuma, miel et citron
10 Min
Kanelbullars scandinaves
4h 40min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Buns à la cannelle
3h 40min
Bretzel aux 3 fromages
1h 5min
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Babka aux myrtilles
4h 50min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Brioche tressée à la cannelle
8 Std.
Banana bread à la cannelle
1h 5min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Hallot
4h