Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de lait
- 5 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine T45
- 1 œuf
- 75 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux
La garniture et la finition
- 100 g de beurre froid, en morceaux,
- 80 g de cassonade
- 3 c. à soupe de cannelle en poudre
- farine, pour fariner
- 50 g de lait
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1221 kJ / 292 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pita de poulet au curry
1h 30min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4 Std. 10 Min
Biscuits chocolat et sésame
40min
Scones aux myrtilles
35min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Pains briochés à la cannelle
3h 45 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
Babka chocolat-caramel
3h
Muffins anglais
4 Std. 10 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min