Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pelón, sin carozo
- 100 g de aceite de oliva
- 50 g de vinagre de vino blanco
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita pimienta molida
- 80 g de rúcula, solamente las hojas
-
1
de escarola, en trozos
lub 1 de lechuga iceberg - 1 pera, en rebanadas
- 50 g de almendras laminadas
- 30 g de queso parmesano, rallado o en láminas
- 30 g de arándanos rojos deshidratados, opcional
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1600 kJ / 381 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillotes de merluza austral con puré de papas
45min
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Asado frío con calabacín y salsa de menta
1h
Aliño con vinagre balsámico
10min
Ñoquis de sémola con salsa reina
1h
Asado frío con salsa de calabacín a la menta
1h
Rabillo de ternera al chimichurri
2 Std.
Sabayón
15 Min
Ñoquis gremolata con salsa de ossobuco
1 Std. 30 Min
Bondiola con salsa de vino tinto
1h
Ñoquis de sémola
3h 30min
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min