Maki sushi

Maki sushi

4.8 141 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Arroz
  • 2 cucharadita de sal
  • 50 g de vinagre de arroz
  • 15 g de azúcar
  • 1000 g de agua
  • 300 g de arroz de grano redondo
Maki sushi
  • 6 láminas de alga nori (de 20x10 cm)
  • 10 - 15 g de wasabi en pasta
  • 100 g de lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (en 12 bastones de 1x10 cm)
    100 g de lomo de atún rojo, (en 12 bastones de 1x10 cm)
  • 100 g de aguacate (en 12 bastones de 1x10 cm)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 253 kcal / 1061 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...