酸白菜炒牛肉

酸白菜炒牛肉

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 人份

Składniki

  • 青蔥 蔥白和蔥綠分開,切小段
    30 克
  • 酸白菜 含約200 克 固體 和 100克酸白菜汁
    320 克
  • 牛肉片
    200 克
  • 米酒
    10 克
  • 蠔油
    10 克
  • 味醂
    10 克
  • 嫩薑 切細絲
    3 克
  • 太白粉
    1 茶匙
  • 20 克
  • 新鮮紅辣椒 斜切片
    1 支
  • 150 克
  • 新鮮黑木耳 剝成小塊(約3 公分寬)
    50 克
  • ¼ 克
  • ¼ 克
  • 香油 幾滴

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 911 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 784 kJ / 187.4 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...