![Steamed Vegetables with Kefir Dressing Steamed Vegetables with Kefir Dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/000D3EB4-550A-4480-98E0-E879BC6FD2EF/Derivates/ee4ee838bba124f6ce4ad34df64f0b3d0a839b8d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kefir Parsley Dressing
- 1 garlic clove
- 3 sprigs parsley leaves
- 3 oz ripe avocado, cut into pieces
- 5 oz kefir
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 oz freshly squeezed lemon juice (approx. 1 lemon)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Steamed Vegetables
- 20 oz water
- 16 oz cauliflower, broken into florets
- 12 oz baby rainbow carrots, cut in half lengthwise
- 7 oz fresh green beans, trimmed
- micro herbs, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1098.3 kJ / 262.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 120.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Hearty Seafood Chowder
1 godz.
Vegetable trimming stock
2 Std.
Chocolate Avocado Dream
15 min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5 Min
Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice
35 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Minced Meat
35 min
Steamed potato and butternut squash pieces (6 months+)
25 Min
No fail mash potato
20 min
Tomato passata
1h 40min
Cooking White Rice
25 Min