Urządzenia i Akcesoria
Tex-Mex Red Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portion
Składniki
-
long-grain rice285 g
-
white onion halved155 g
-
garlic clove3
-
cumin, ground1 ½ tsp
-
seasoning mix for tacos and fajitas (opcjonalnie) homemade or packaged (see Tip)2 tsp
-
olive oil15 g
-
water850 g
-
chicken stock paste1 tbsp
-
tomato purée (concentrate)3 tbsp
-
salt to taste1 tsp
-
cilantro, fresh to garnish
-
lime wedges to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
425 mg
Białko
4 g
Kalorie
881.1 kJ /
210.6 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Taco Bar Staples
13 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3 godz. 35 min
Mojito
5 min
Pasta and mushroom soup with chicken involtini
1 godz. 15 min
Spiralized Scalloped Potatoes
1 godz. 30 min
Carnitas
50 min
Corn Tortillas
1 godz. 25 min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45 min
Jalapeño honey butter
15 min
Bao Buns with Pulled Pork in BBQ sauce
3 godz. 10 min
Naturally Sweet Mango Sorbet
10 min
Tex-Mex Red Rice
1 godz.