![Zucchini and Bacon Risotto Zucchini and Bacon Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1aaa527-6aaa-4688-b69b-2fd7254e5568/Derivates/2ceaf3b4-86ca-457b-98ff-e0e498be7281.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 11 oz zucchini, cut into pieces
- 2 oz yellow onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ oz unsalted butter, divided
- 9 oz bacon, cut into pieces (approx. 1 in.)
- 11 oz risotto rice, e.g. Canaroli, Arborio, (14-15 min cooking time)
- 29 oz water
- 1 stock cube, meat or vegetable
- 3 - 4 fresh basil leaves, chopped
- ½ tsp salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 2 oz mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2284 kJ / 546 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1292 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatloaf
1h 20min
Cauliflower Mash
25 Min
Scalloped Potatoes
2 Std. 30 Min
Meatloaf
1h 20min
Lemon Garlic White Rice
35 min
One Pot Ravioli Soup
30 min
Acorn Squash Gratin
1ч. 55 мин.
Turkey Taco Meat Filling
35 min
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1h 20min
Lemon Orzo
40 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min