![Steamed Vegetables with Kefir Dressing Steamed Vegetables with Kefir Dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/000D3EB4-550A-4480-98E0-E879BC6FD2EF/Derivates/ee4ee838bba124f6ce4ad34df64f0b3d0a839b8d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kefir Parsley Dressing
- 1 garlic clove
- 3 sprigs parsley leaves, fresh
- 85 g ripe avocado, cut into pieces
- 140 g kefir
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon), freshly squeezed
- sea salt, to taste
- black pepper, ground, to taste
Steamed Vegetables
- 570 g water
- 450 g cauliflower, broken into florets
- 340 g spring carrots, cut in half lengthwise
- 200 g green beans, fresh, trimmed
- microgreens, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1098.3 kJ / 262.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 120.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boiled Egg Mode
20min
Mashed potatoes
50 min
Corn Tortillas
1sa 25 dk
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Keine Bewertungen
Plum Clafoutis
1sa 15 dk
Peeling Ginger (Metric)
5min
Beet Vinaigrette
15 Min
Peeling Ginger
5min
Steamed Cubed Potatoes
40 dk
Steamed Chicken Breasts
30 dk
No fail mash potato
20min
Cooking White Rice
25 dk