Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 90 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 5 g di lievito in polvere per dolci
Glassa
- 200 g di zucchero
- 20 g di albume
- 5 gocce di succo di limone
- colorante alimentare (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 288 kJ / 69 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti friabili al burro
2 Std. 30 Min
Tortine alle carote
1h
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2 godz.
Pavlova con pere all'arancio
Keine Bewertungen
Crostata al cioccolato e lamponi
2 godz.
Panini arcobaleno
5h
Merendine yo-yo
1h
Praline al tiramisù e cioccolato
1 Std. 30 Min
Bignè craquelin
2 godz.
Torta pinguino
1 Std. 30 Min
Palline cocco e lampone
3 godz.
Cheesecake alle fragole
4h 30min