Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di gambo di sedano, a pezzi
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 120 g di cipolla dorata o bianca, in quarti
- 50 g di burro, a pezzi
- 300 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (preferibilmente la coscia o la spalla)
- 200 g di vino rosso corposo
- 1 chiodo di garofano
- 5 g di concentrato di pomodoro
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 60 g di pangrattato
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- 2 uova medie
Pasta
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 6 uova
- 20 - 25 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- brodo di carne (cappone o manzo)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1534.6 kJ / 366.8 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 387.5 mg
Alternatywne przepisy
Patate pelate (TM6)
5 min
Zeppole sarde
3 godz.
Cracker stella con verdure e ceci insaporiti
40 Min
Indonesian Milk Pie
3 godz.
Cioccolata da sciogliere
Brak ocen
Ghiaccioli Moscow Mule
7h 30min
Pici all'etrusca
1h 45min
Crème caramel al Varoma
3 godz.
Skolebrød (panini norvegesi)
3 godz. 30 min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3 godz. 30 min
Rotolo ai frutti rossi
2 godz.
Pizza salsiccia e friarielli
30h