Anolini

Anolini

3.8 5 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 14 godz.
10 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 120 g di cipolla dorata o bianca, in quarti
  • 50 g di burro a pezzi
  • 300 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (preferibilmente la coscia o la spalla)
  • 200 g di vino rosso corposo
  • 1 chiodo di garofano
  • 5 g di concentrato di pomodoro
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 60 g di pangrattato
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
  • 2 uova medie
Pasta
  • 600 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 6 uova
  • 20 - 25 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • brodo di carne (cappone o manzo)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 366.8 kcal / 1534.6 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 387.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...