Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di riso a chicco corto per sushi
- 50 g di aceto di riso
- 50 g di sakè
- 20 g di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 560 g di acqua
- 2 pezzi di alga kombu (opcjonalnie)
- 4 fogli di alga nori a metà
- 150 g di filetti di salmone fresco a listarelle 0,5 cm (vedere consigli 1 e 2)
- 100 g di cetriolo con la buccia, a listarelle 0,5 cm (vedere consiglio 3)
- 50 g di salsa di soia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 87.6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottura del riso basmati
35 min
Cottura del riso a chicco lungo
35 min
Cottura del riso jasmine
35 min
Sushi allo spada affumicato
55 min
Verdure a Cottura Lenta con sorgo e pesto di pomodori secchi
5h
Hosomaki
2 Std.
Uramaki (per 1 persona)
1h 30min
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1sa 35 dk
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1h 30min
Shao mai di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Ravioli cinesi
1 godz.