Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 5 dentes de alho
-
20
g coentros
lub 10 g poejo - 300 g tomate-cereja cortado em metades
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g vinagre balsâmico
- 900 g água
- 1000 g postas de bacalhau demolhado (4 postas aprox.)
- 250 g sêmola de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4631.5 kJ / 1107 kcal
- Białko
- 165.4 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 18458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte tatin de tomate
1h 10min
Omelete proteica
30 min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30 min
Tártaro quente de cogumelos
35 min
Verrines de castanha e chocolate
25min
Sopa de pimentos assados com ovo escalfado
55 min
Clafoutis de tomate-cereja
50 min
Alho-francês com ovo macio e molho de soja e avelã
45 min
Fricassé de polvo
55 min
Almofadinhas de soja e caril
1h 10min
Salada Waldorf em folhas de endívia
30 min
Bolinhos de curgete e camarão com iogurte
30 min