Winterliche Salatbowl mit Avocadocreme und Räucherlachs

Winterliche Salatbowl mit Avocadocreme und Räucherlachs

4.3 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Reis
  • Konjak-Reis
    500 g
  • Wasser zum Klarwaschen
Dressing
  • Rapsöl
    30 g
  • Kräuteressig
    30 g
  • Joghurt, 0,1% Fett
    30 g
  • Senf, mittelscharf
    10 g
  • Aprikosenkonfitüre
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Avocadocreme
  • Avocado in Stücken
    200 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    ½
  • Limettensaft
    5 Spritzer
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Extra virgin Olivenöl
    5 g
Fertigstellung
  • Radieschen
    40 g
  • Möhren
    40 g
  • Baby-Grünkohl
    50 g
  • Pecannüsse
    40 g
  • Babyspinat
    40 g
  • Räucherlachsscheiben
    200 g
  • Walnusshälften
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1291 mg
Białko 15 g
Kalorie 1689 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 13.1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...