Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Pinienkerne
- 200 g Feta, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 150 g Babyspinat, frisch
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, fein geschnitten
- 12 Scheiben Ciabatta, geröstet
- Honig zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1174 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 577 mg
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
50min
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
45min
Erdbeer-Caprese mit Pistazienpesto
30 Min
Sommer-Pasta-Salat
30 Min
Buntes Tomatengratin
1 godz. 30 min
Feta-Hähnchen-Salat mit Karamell-Dressing
50min
Schnelle Fenchelquiche
40 min
Überbackene Taco Shells mit schwarzen Bohnen
30 Min
Linguine mit Pesto Primavera
20min
Spinatsalat mit Avocado und Ei
30 Min
Mediterraner Flammkuchen
35 min
Gemüse-Avocado-Wraps
30 Min