Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Honig
- 120 g Zuckerrübensirup
- 50 g brauner Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 25 g Öl
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- ¼ TL Zimt
- ¼ TL Kardamom
- ¼ TL Koriander
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- 200 g Milch
- 200 g Weizenmehl Type 405
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Backpulver
- 1 EL Wasser
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1h 30min
Franzbrötchen-Aufstrich
3 Std.
Drömmar
50min
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30min
Weihnachtliche Wecken
10 godz.
Dublin - Flapjacks
30 min
Rosinenstuten
3 Std.
Marzipan-Rohmasse
1h 10min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Schoko-Grießpudding
15 min
Shortbread-Finger
1h 40min
Buttermilch-Weckchen
1h 30min