Fränkischer Kartoffel-Käsekuchen

Fränkischer Kartoffel-Käsekuchen

3.7 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Kartoffelboden
  • Kartoffeln, mehligkochend davon 200 g in Stücken (3 cm), 200 g in Stücken (5 cm)
    400 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    50 g
  • Mandeln, gemahlen
    75 g
  • Speisestärke
    2 geh. EL
Käse-Mischung und Fertigstellung
  • Quark
    500 g
  • Zucker
    100 g
  • Milch
    200 g
  • Eier
    2
  • Speisestärke
    10 g
  • geriebene Zitronenschale (opcjonalnie) unbehandelt
    2 TL
  • Vanilleextrakt (opcjonalnie)
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 146 kcal / 609 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 369 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...