Urządzenia i Akcesoria
Fränkischer Kartoffel-Käsekuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Kartoffelboden
-
Kartoffeln, mehligkochend davon 200 g in Stücken (3 cm), 200 g in Stücken (5 cm)400 g
-
Wasser500 g
-
Salz½ TL
-
Zucker50 g
-
Mandeln, gemahlen75 g
-
Speisestärke2 geh. EL
Käse-Mischung und Fertigstellung
-
Quark500 g
-
Zucker100 g
-
Milch200 g
-
Eier2
-
Speisestärke10 g
-
geriebene Zitronenschale (opcjonalnie) unbehandelt2 TL
-
Vanilleextrakt (opcjonalnie)2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
369 mg
Białko
7 g
Kalorie
609 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gebackener Butternuss-Kürbis mit Couscous
1 godz. 20 min
Waldorfsalat mit Mandarinen
20 min
Herzhafter Gemüseblechkuchen
2 godz. 10 min
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Schwedische Blaubeertarte
2 godz.
Sellerie-Salat
10 min
Schokoladenspätzle in Vanillesauce und Beerenkompott
50 min
Confierte Entenkeulen
3 godz. 30 min
Schwedischer Kartoffelsalat mit Lachs
2 godz.
Haferflocken-Nuss-Brot
1 godz. 50 min
Königsberger Klopse mit Rote-Bete-Salat
1 godz.
Lemonies
35 min