Fränkischer Kartoffel-Käsekuchen
TM6

Fränkischer Kartoffel-Käsekuchen

3.6 (7 ocen)

Składniki

Kartoffelboden

  • 400 g Kartoffeln, mehligkochend, davon 200 g in Stücken (3 cm), 200 g in Stücken (5 cm)
  • 500 g Wasser
  • ½ TL Salz
  • 50 g Zucker
  • 75 g Mandeln, gemahlen
  • 2 geh. EL Speisestärke

Käse-Mischung und Fertigstellung

  • 500 g Quark
  • 100 g Zucker
  • 200 g Milch
  • 2 Eier
  • 10 g Speisestärke
  • 2 TL geriebene Zitronenschale, unbehandelt (opcjonalnie)
  • 2 TL Vanilleextrakt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
609 kJ / 146 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
0.9 g
Sód
369 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy