Schwedische Brottorte

Schwedische Brottorte

4.5 13 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
25 Scheiben

Składniki

Brot
  • Dinkelkörner
    500 g
  • Mandeln
    100 g
  • Kürbiskerne
    50 g
  • Sonnenblumenkerne
    50 g
  • frische Hefe grob zerbröselt
    40 g
  • Salz
    2 TL
  • Balsamico, dunkel
    30 g
  • Wasser
    450 g
  • Öl zum Einfetten
Creme zum Einstreichen
  • Knoblauchzehe
    1
  • Frischkäse
    400 g
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Zitronensaft
    1 - 2 Spritzer
Avocado-Creme
  • Knoblauchzehe
    1
  • Avocados entkernt, halbiert
    200 g
  • Saure Sahne
    100 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ Prisen
Käse-Creme
  • Cheddar in Stücken
    100 g
  • Saure Sahne
    100 g
  • Frischkäse
    100 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Rote-Bete-Creme und Fertigstellung
  • Rote Bete, gegart in Stücken
    90 g
  • Saure Sahne
    100 g
  • Frischkäse
    100 g
  • Honig
    1 TL
  • Dill abgezupft
    3 Stängel
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Radieschen zum Verzieren
  • Salatgurke in langen dünnen Scheiben, zum Verzieren
  • Kresse abgeschnitten, zum Verzieren

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 245 kcal / 1026 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 484 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...